Hoogland - Getuigen gezocht van mishandeling bij de Eem

2 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Op maandag 7 mei vond een mishandeling van twee jongens plaats bij de Coelhorsterweg. De politie denkt dat er meerdere getuigen zijn geweest en daarom vragen wij of deze zich willen melden. Ook zijn we op zoek naar een specifieke getuige.

Rond 16.00 uur zaten twee jongens aan het water bij de Malebrug. De jongens waren daar die middag wezen zwemmen in de Eem. Eén van hen spotte een scooter die er ongebruikt en achtergelaten uitzag. De jongens besloten naar de scooter toe te gaan om hem aan de praat te krijgen. Op dat moment stond er ineens een groep jongens achter hen die vroeg wat ze met de scooter aan het doen waren. De geschrokken jongens boden hun excuses aan, maar er kwam iemand vanuit de groep schreeuwend op hen af en begon te slaan en te schoppen. Ook een tweede jongen uit de groep kwam op de slachtoffers af en deelde harde klappen en schoppen uit. Nadat de slachtoffers flink waren mishandeld werd één van hen gesommeerd om achterop een scooter te gaan zitten om geld te pinnen. Na dat het slachtoffer dit had gedaan werd hij weer teruggebracht, waarna de fietsen van beide slachtoffers werden vernield. De groep ging ervandoor en de slachtoffers bleven geschrokken achter. Beide liepen letsel op, waarvoor medische hulp is verleend op een later moment.
Signalementen
Verdachte 1:

Jonge man van tussen de 17 en 19 jaar oud
Ongeveer 1,80 meter lang
Blond tot donkerblond haar
Slecht gebit
Tatoeage van een zwarte leeuw of tijger op zijn linker borst
Droeg een zwembroek

Van verdachte twee is alleen bekend dat hij een rood shirt aan had.
Fietsende vrouw
Tijdens het incident kwam een vrouw aan fietsen die riep dat de mishandeling moest stoppen. De vrouw vroeg nog hoe het met de slachtoffers ging. Bent u deze vrouw geweest, dan vragen wij of u zich wil melden bij de politie.
Iets gezien?
Heeft u ook iets gezien van de mishandeling of weet u wie de verdachten zijn, deel uw informatie dan met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Utrecht Hoogland

Mishandeling Vernieling
  • 26570abce930cb337f13a78735dfcf75