Getuigen gezocht van plofkraak in Leersum

24 juli 2019 10:28
Bron: Politie.nl

De politie zoekt getuigen van een plofkraak op een betaalautomaat aan de Hoflaan. Deze vond plaats in de nacht van dinsdag 23 juli op woensdag 24 juli. Twee daders werden gezien, die er met een scooter vandoor gingen.

Rond 03.35 uur vond de plofkraak plaats. Door de ontploffing raakte de pinautomaat en het pand beschadigd. Overigens raakte niemand gewond door de criminele actie: De daders gingen er zonder buit vandoor. De politie zette de politiehelikopter in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Signalement en vluchtroute

Er is tot nu toe een beperkt signalement bekend: het gaat om twee daders die er samen op een scooter vandoor gingen. Zij waren geheel in het donker gekleed en staken na de plofkraak de Rijksstraatweg over in de richting van de Lomboklaan.

Oproep getuigen

De politie verricht ter plekke sporenonderzoek. Vannacht heeft de politie al contact gehad met diverse getuigen en later vandaag volgt een aanvullend buurtonderzoek. Onderdeel van dit onderzoek is ook het uitkijken van camerabeelden. Mocht u beschikken over relevante camerabeelden, meer informatie hebben of getuige zijn geweest van het incident dan wordt verzocht contact op te nemen met de recherche via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000 of via M-online.