Gewelddadige overval op juwelier, in Bureau GLD in Kesteren, Renkum, Nijmegen

Foto: politie.nl

8 mei 2019 11:57
Bron: Politie.nl

In Kesteren, op donderdagochtend 18 april 2019 omstreeks 10.00 uur, overvallen drie gemaskerde personen een juwelier gevestigd aan de Hoofdstraat. In de uitzending van Bureau GLD op 8 mei een getuigenoproep. Ook aandacht voor misdrijven in Renkum en Nijmegen. En de politie toont foto's van sieraden, die zijn gevonden bij verdachten van inbraken.

Bij de overval in Kesteren raakt de winkelier gewond als hij het drietal naar buiten weet te jagen. Eén verdachte, een 16-jarige inwoner van Veenendaal, werd direct na de overval door een passant aangehouden. De twee andere verdachten vluchtten op een scooter, vermoedelijk via de Nedereindsestraat richting Lienden; beiden zijn ongeveer 20 á 25 jaar oud en dragen donkere kleding.

  • Wie is getuige geweest van de overval op de juwelier of de vlucht van de overvallers op een donkere motorscooter en heeft nog niet met de politie gesproken?
  • Heeft iemand op de vluchtroute camerabeelden waar mogelijk de vluchtende overvallers op staan?
  • Wie weet hoe de twee overvallers verder zijn gevlucht nadat zij de scooter bij de Biesbongerd in Kesteren vlakbij de Provincialeweg N233 (Cuneraweg) hebben achtergelaten?
  • Wie heeft er op die donderdag 18 april tussen 09.30 uur en 10.30 uur een voertuig zien staan in de buurt van een doorgang in het geluidscherm enkele honderden meters voor het viaduct van de Provincialeweg N233 (Cuneraweg) over de Fruitstraat in de rijrichting van Rhenen?  
  • Wie denkt te weten wie de overvallers  zijn, die mogelijk ook uit Veenendaal of omgeving komen?

Heb je informatie over deze overval en/of over de twee nog voortvluchtige verdachten, neem dan contact op met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. (zaaknr.2019168477) Of kijk eerst mee met de uitzending van Bureau GLD, vanaf 17.20 uur.  

Verder in de uitzending: 

Sieraden aangetroffen bij inbrekers
Begin april 2019 houdt de politie vier verdachten van inbraken aan, drie jongemannen van 19 jaar en een jongen van 17 jaar, allen uit Amersfoort. Deze inbrekers worden verdacht van meerdere inbraken in Midden- en Oost- Nederland. Bij de verdachten en bij huiszoekingen zijn meerdere sieraden aangetroffen en in beslag genomen. We tonen op www.politie.nl de meest opvallende sieraden. Wie herkent één of meerdere van de getoonde sieraden als zijn/haar eigendom of weet van wie ze mogelijk zijn? (2019094150)

Renkum – Diefstal laptops en contant geld na inbraak
Tussen vrijdagavond 1 februari 2019 en zondag 3 februari 2019 wordt er ingebroken in een pand aan de Europalaan in Renkum. Twee personen weten binnen te komen en doorzoeken het pand. Ze nemen onder andere laptops en geld weg. Wie herkent deze personen? (2019051466)

Nijmegen – Man steelt tijdens winkelen geld uit kassa  
Op vrijdag15 maart 2019 rond 15.30 uur haalt een onbekende man geld uit de kassa van een winkel aan de Augustijnenstraat in Nijmegen. De man komt samen met een vrouw en een kind de winkel binnen. Terwijl de vrouw met een medewerkster praat gaat de man achter de toonbank staan, maakt de kassa open en neemt geld hieruit weg. Wie herkent deze man? (2019114928)


De politie helpen met opsporen van verdachten? 

Opsporingsprogramma Bureau GLD zendt elke woensdag vanaf 17:20 uur uit om burgers te betrekken bij de opsporing van verdachte personen. Herkent u een of meerdere personen op de camerabeelden of heeft u andere informatie over (een van) deze zaken? Neemt u dan contact op met de politie via 0800 - 6070 (gratis) of Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 (gratis). U kunt ook gebruikmaken van het tipformulier. 

De items in de uitzending van deze week en de bijbehorende camerabeelden zijn vanaf woensdagavond 8 mei 2019 ook te bekijken op Gezocht & Vermist. Hier vindt u ook het tipformulier.