Getuigen gezocht van mishandeling en vernielingen in Woudenberg

1 januari 2022 17:27
Bron: Politie.nl

In de nieuwjaarsnacht ontstond er een dreigende situatie rondom de Nieuwe Poort in Woudenberg. Daarbij werd een dienstauto vernield en een auto van handhaving en toezicht in brand gestoken. Een behulpzame omstander probeerde deze auto te blussen, maar werd daarna door een groep mannen mishandeld. We zijn op zoek naar getuigen die meer hebben gezien, of mogelijk beelden hebben.

Wat een gezellige oud en nieuw had kunnen zijn, liep in Woudenberg een stuk anders. Aan de Nieuwe Poort werd er met vuurwerk gegooid naar een auto waar politiecollega’s in reden. Dat gebeurde tussen 1.15 en 1.20 uur ’s nachts.

Niet veel later werd er ook vuurwerk gegooid naar een auto van de gemeentelijke handhaving. Deze auto stond geparkeerd op het plein bij de Nieuwe Poort. Rond 1.45 werd de auto beschadigd door een groep mensen op het plein en vloog een deel van de auto in brand.

Mishandeling

Een omstander besloot te hulp te schieten en probeerde de auto van de gemeente te blussen. Daarna werd hij door een groepje jongeren belaagd. Er werd met vuurwerk gegooid en de man met de brandblusser werd bedreigd. Uiteindelijk is de man mishandeld door een of meerdere mensen uit de groep.

Heeft u iets gezien deze nacht?

Naast het geweld tegen hulpverleners is de mishandeling van de man die te hulp schoot onacceptabel. Wij vragen uw hulp om ervoor te zorgen dat we de mensen die verantwoordelijk zijn voor de mishandeling en de vernielingen te vinden.

U kunt daarbij denken aan onderstaande tips:

U heeft die avond gezien wie er verantwoordelijk waren voor de ongeregeldheden op het plein bij de Nieuwe PoortU heeft van mensen gehoord wie er mogelijk bij betrokken warenU was buiten en heeft foto’s of filmpjes gemaakt waar mogelijk wat op te zien isU woont in de omgeving en heeft een camera aan uw huis, waar mogelijk beelden op staan van de verdachten
 

Woudenberg

We vermoeden dat de verdachten in Woudenberg zelf wonen. De kans is dus groot dat meerdere mensen hebben gezien of gehoord wat er is gebeurd en weten wie hier achter zitten. Het kan soms lastig zijn om een melding te doen over mensen uit de buurt, daarom willen we benadrukken dat anoniem melden ook een optie is. Dan worden er geen herleidbare gegevens van de melder doorgegeven aan de politie.                                                                                                                                                                

Tips doorgeven

Geef uw tip door aan de recherche door te bellen naar 0900-8844. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken om beeldmateriaal te uploaden.

Anoniem melden is mogelijk via Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl