Aagtekerke - Jongen (14) veroorzaakt schade met landbouwvoertuig

25 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

In de nacht van zaterdag op zondag meldde een bewoner van de Geschieresweg in Aagtekerke bij de politie dat hij zojuist een jongeman had betrapt die er op zijn landbouwvoertuig vandoor wilde gaan. Hierbij had de jongen behoorlijk wat schade aangericht op het erf van de melder.

De man hield de 14-jarige jongen uit Middelburg in bedwang tot de agenten aankwamen bij het opgegeven adres. Zij hebben de jongen aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zal hij gehoord worden over hetgeen hij gedaan heeft.
Schade op erf
De man uit Aagtekerke hoorde rond 00.30 uur ineens een hoop kabaal op zijn erf. Hij snelde naar buiten en zag dat een jongen in zijn landbouwvoertuig reed. Hij heeft de jongen aangeroepen om uit het voertuig te komen, maar de jongen gaf daaraan geen gehoor. Op een gegeven moment kwam de jongen op de melder afrijden, maakte een bocht om het erf af te rijden, maar kwam tot de conclusie dat dat niet zomaar ging omdat de auto van de melder in de weg stond. Doordat hij het voertuig niet onder controle had raakte hij vervolgens een hekwerk en wat staldeuren.

De eigenaar van het voertuig heeft de jongen vervolgens uit het voertuig getrokken en heeft hem bij zich gehouden tot de politie ter plaatse kwam. Mogelijk is dezelfde jongen ook verantwoordelijk voor het eerder wegnemen van het landbouwvoertuig van de man. De eigenaar heeft aangifte tegen de jongen gedaan.

Zeeland Aagtekerke

Aanhouding
  • 2fb62f9ef1c34e8c259d291d593c7423