Inbreker supermarkt op heterdaad betrapt in Aardenburg

Foto: politie.nl

1 augustus 2019 15:48
Bron: Politie.nl

De politie heeft in de ochtend van donderdag 1 augustus twee verdachten aangehouden. Een 28-jarige man is na een korte achtervolging opgepakt. Later is in de woning van de verdacht nog een 21-jarige man aangehouden.

De politie ontving vannacht, donderdag 1 augustus, rond 04:00 uur een melding dat er mogelijk een persoon met een bivakmuts was gezien bij een supermarkt aan de Peurssenstraat. Meerdere agenten gingen met spoed ter plaatse en zagen dat een deur van de supermarkt was vernield, maar troffen verder geen verdachte aan. Hierop hebben agenten de directe omgeving van de supermarkt doorzocht. Vanuit de Brandstraat zagen zij tientallen pakjes sigaretten op het parkeerplein liggen. Het spoor aan ‘verloren’ pakjes sigaretten bleef maar groeien en liep van de Brandstraat tot de Weststraat.

Vluchtpoging

Op het moment dat een agent het parkeerplein wilde verlaten, kwam een onbekend persoon zijn kant op gelopen. De persoon keek de agent aan en sprintte er vandoor. De agent zette de achtervolging in en wist de verdachte, een 28-jargie man uit Aardenburg, aan te houden. De man beweerde dat hij zij hond aan het zoeken was, deze zou vanwege het alarm weg zijn gelopen. Om zijn verhaal te checken, brachten de agenten een bezoekje aan de woning van de verdachte. Tot hun verbazing werd er open gedaan door een man die voldeed aan het signalement van een van de verdachte personen. Deze 21-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, is ook aangehouden. Beide verdachten zijn door de politie meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.