Hoofdplaat - Politie rolt twee hennepkwekerijen op

10 augustus 2016 18:44
Bron: Politie.nl

Woensdagmorgen trof de politie in de Westlangeweg en de Havenstraat twee hennepkwekerijen aan.

Op de Westlangeweg werd een kleine kwekerij aangetroffen. De hennep was reeds geoogst en de te drogen hangende oogst werd aangetroffen. Het ging om ongeveer dertig hennepplanten. Er werd een verdachte op heterdaad aangehouden.
Hennepstekkenkwekerij
Op de Havenstraat werd een flinke hennepstekkenkwekerij ontdekt met ruim vijfduizend stekjes. Tevens werden in twee kweekruimten ruim tweehonderd moederplanten aangetroffen. Ook hiervoor werd een verdachte aangehouden.
Ruimingsbedrijf
De politie heeft in overleg met de officier van Justitie de kwekerijen laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.
Stekkerijen
In de aanpak van georganiseerde hennepcriminaliteit richten de gezamenlijke partners zich de laatste tijd vooral op de voorzijde van het hennepproces, namelijk het oprollen van stekkerijen. 
Dit om de keten van de hennepteelt al aan de voorzijde een grote slag toe te dienen. Uit onderzoek blijkt dat een hennepstekkerij van gemiddelde omvang meerdere kwekerijen van stekken kan voorzien. In de wetenschap dat alle hennepstekken uiteindelijk in een kwekerij terecht komen, betekent het aanpakken van deze hennepstekkerijen een forse besparing van de politiecapaciteit aan de achterzijde van het proces.
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: 

Aanwezigheid van hennepgeur;
Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
Constant zoemend of ronkend geluid;
Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Zeeland Hoofdplaat

  • 850bf34d2ca9fe2f10112e9def06a2be