Kloetinge - Veel commotie na bedreigingen met vuurwapen en mes

7 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Donderdagavond zijn twee mannen aangehouden na een conflict in een appartement aan het Geertesplein. Beiden worden verdacht van mishandeling en bedreiging.

Zeeland-West-Brabant
Omstreeks 20.45 uur wordt de meldkamer geïnformeerd over de bedreiging. Daarbij zou sprake zijn van een vuurwapen en een mes. Vanwege de ernst van de melding worden diverse eenheden naar het Geertesplein gestuurd. Het plein is gedeeltelijk afgezet en de bewoners van het pand, dat kamersgewijs verhuurd wordt, zijn verzocht via de achterzijde weg te gaan.
Flink onder invloed
Een van de verdachten, een 38-jarige man uit Kloetinge, is ter plekke aangehouden. De 32-jarige bewoner (tevens melder) is op het bureau aangehouden. De verdachten blijken verwikkeld te zijn in een langslepende ruzie waarbij zij elkaar regelmatig te lijf gaan. Een flinke inname van alcohol heeft zeker bijgedragen aan deze escalatie. Omdat bij de mannen geen vuurwapen en een mes zijn aangetroffen hebben agenten twee appartementen doorzocht. Er is echter niets gevonden. De verdachten zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex.