Koewacht - Twee botsingen na wilde achtervolging

7 maart 2019 10:40
Bron: Politie.nl

In de nacht van woensdag op donderdag raakten op de kruising van de Emmabaan met de Eikenlaan en de Nieuwstraat drie auto's beschadigd. Een van de bestuurders is aangehouden. Naar een andere bestuurder wordt nog gezocht.

Het incident gebeurde rond middernacht. Vermoedelijk reden een Mercedes en een Opel hard achter elkaar aan. De bestuurder van de Mercedes verloor de macht over het stuur en botste tegen een paal en een geparkeerde Fiat. De bestuurder van de Opel verloor hierna ook de macht over het stuur en reed tegen een lantaarnpaal aan.
Inzittende
Een inzittende van de Mercedes, een meisje (16) uit Axel werd op de plaats van het ongeval door ambulancepersoneel onderzocht. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis en ging daarna met de politie mee naar een politiebureau om een verklaring af te leggen.
Aanhouding
Terwijl agenten bezig waren met de afhandeling van de aanrijding kreeg de politie een melding dat de bestuurder van de Opel kort daarvoor op de Kanaalkade in Axel iemand bedreigd zou hebben. Deze automobilist, een jongeman (18) uit Axel werd aangehouden voor deze bedreiging en het racen/achtervolgen met een ongeval tot gevolg. Hij zit nog vast. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Politieonderzoek
Tijdens het onderzoek bleek dat de bestuurder van de Mercedes er na het ongeluk te voet vandoor was gegaan. Deze auto werd in beslag genomen en door een bergingsbedrijf weggetakeld. De politie stelt een onderzoek in naar het incident en naar de identiteit van de bestuurder van de Mercedes.