Koudekerke, Dishoek - Inbrekers op heterdaad aangehouden

27 oktober 2018 13:12
Bron: Politie.nl

Rond 03.45 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er een melding binnen bij de politie dat er werd ingebroken in strandpaviljoen Kaapduin bij Dishoek. Meerdere politiemensen zijn meteen ter plaatse gegaan. De inbrekers zouden namelijk nog in het paviljoen aanwezig zijn volgens de melder.

De eigenaar van het paviljoen arriveerde tegelijk met de politie. Hij zag iemand onder de strandtent verdwijnen, de duinen in. Een aanwezige hondengeleider heeft direct zijn hond het bevel gegeven om te gaan zoeken. De hond pikte snel een vers geurspoor op en na ongeveer 150 meter ook de twee verdachten.

De twee verdachten zijn aangehouden en naar een politiecellencomplex gebracht. Bij hen werd wat kleingeld (mogelijk de buit) in beslag genomen, alsmede inbrekersgereedschap.

De twee vermeende inbrekers worden vandaag gehoord door de recherche. Het betreffen een man van 33 uit Vlissingen en een jongen van 16 uit Middelburg. De 33-jarige man is door de politiehond gebeten. Hij heeft hieraan wat lichte verwondingen overgehouden.

Zeeland Koudekerke

Aanhouding Inbraak
  • d1bf28b6b85ba6652d16f1eaee89a674