Koudekerke - Hennepkwekerij met 70 plantjes in Koudekerke

3 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

In een woning op het Dorpsplein in Koudekerke hebben agenten zondagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner van het pand en tevens de eigenaar van de kwekerij is gehoord in het politiecellencomplex. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld.

In de tijd tussen aantreffen van de kwekerij en de invrijheidstelling van de verdachte is de kwekerij ontmanteld door een gespecialiseerd bedrijf. In de woning stond een kweektent met daarin 70 plantjes. Door het elektriciteitsbedrijf is bekeken of er gerommeld was met de elektriciteitsvoorziening in de woning. Dat bleek niet zo te zijn, de elektriciteit werd via de meter verkregen. Er was overigens wel direct (brand)gevaar voor omwonenden, want de elektrische apparatuur in de kwekerij was niet geaard.

Door de politie zijn verschillende goederen uit de kwekerij in beslag genomen waaronder zes transformatoren van 600 watt per stuk.

Wanneer er zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevindt, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt kan groot zijn. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties!

 

Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

-       Aanwezigheid van hennepgeur;

-       Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;

-       Constant zoemend of ronkend geluid;

-       Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999