Nieuw Namen - Agenten handen vol aan eenvoudige aanrijding

2 maart 2019 12:20
Bron: Politie.nl

Vrijdagavond reed een dronken bestuurder op de Kauterstraat een lantaarnpaal uit de grond. Terwijl agenten met de afhandeling bezig waren, werden ze voor hun sokken gereden door een dronken bromfietser, die vervolgens door een zeer behulpzame omstander tot stoppen werd gedwongen.

De politiemeldkamer kreeg rond 20.45 uur een melding dat een auto tegen een lantaarnpaal was gereden. Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen dat de lantaarnpaal was geknakt en dat een Belgische auto beschadigd was. De bestuurder, een 19-jarige man, had vermoedelijk teveel alcohol gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag was 575 ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto werd door een bergingsbedrijf weggetakeld.
Duw
Terwijl de agenten op de Kauterstraat met de behandeling van de aanrijding bezig waren, kregen ze een melding dat een bromfiets met een opvallend rijgedrag richting Nieuw Namen reed. De agenten zagen de bromfiets rijden; dan weer hard remmend, dan weer hard wegrijden. De agenten gaven beiden tevergeefs een stopteken. De man reed door, maar kwam niet ver. Een zeer alerte omstander gaf de man een duw, waardoor hij viel. Hij kon hierop door de agenten worden aangehouden. Het gaat om een 39-jarige man uit Nieuw Namen. Ook deze bestuurder had vermoedelijk teveel alcohol gedronken en werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 575 ug/l. Hij bleek ook geen rijbewijs te hebben. Tegen hem worden verschillende processen-verbaal opgemaakt.