Philippine - Drugslab in aanbouw aangetroffen in Philippine

17 maart 2019 13:45
Bron: Politie.nl

Zaterdagmiddag is in een vrijstaande loods langs de Dijckmeesterweg een drugslab in aanbouw aangetroffen. Er is één verdachte aangehouden.

Zeeland-West-Brabant
Onlangs is bij de recherche informatie binnengekomen dat er in de loods mogelijk synthetische drugs is opgeslagen. Vervolgens is in de loods en de nabijgelegen woning een onderzoek ingesteld. In de loods is een grote hoeveelheid chemicaliën gevonden, waarvan bekend is dat deze gebruikt worden voor het maken van synthetische drugs. In een aparte opbouwruimte in het achterste gedeelte van de loods is men duidelijk voorbereidend bezig geweest om een drugslab te installeren. Deze is inmiddels ontmanteld.

Onderzoek in volle gang
De verdachte, een 58-jarige man uit Arnhem, is voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. Hij zit nog vast. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het afgelopen jaar is er in Zeeuws Vlaanderen op verschillende plaatsen chemisch afval gedumpt waarvan aangenomen wordt dat deze afkomstig is van illegale drugs laboratoria. Door de recherche wordt onderzoek gedaan of er een relatie bestaat tussen deze dumpingen en de locatie in Philippine.
Melden helpt!
In 2018 zijn van 12 aangetroffen drugslabs in Zeeland-West-Brabant er 4 opgespoord dankzij anonieme meldingen. Melden helpt dus! Bij het vermoeden van een drugslab of andere criminele activiteiten bij u in de buurt kunt u altijd bellen met 0900 8844. Doet u dat liever anoniem? Bel dan met 0800 7000.