Philippine - Auto in de sloot, bestuurder onder invloed

15 januari 2017 10:57
Bron: Politie.nl

Om 03.55 uur in de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politiemeldkamer de melding dat er een auto in de sloot zou liggen aan de Dijckmeesterweg in Philippine.

De meldkamer riep agenten op om naar de betreffende plek te gaan. De agenten troffen inderdaad een personenauto aan die in de sloot terecht was gekomen. Naast het voertuig stond een Poolse man van 22. De man was verder niet gewond, dus een ambulance hoefde niet te komen. Voor de auto is een takelbedrijf gebeld.
Niet begrepen
De politiemedewerkers wilden de man op straat een blaastest laten afleggen, maar de man begreep niet wat de agenten bedoelden. Ook na uitleg van een gebelde tolk begreep de Poolse man niet wat de bedoeling was. De agenten hebben de man vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalysetest moest doen. Dit mislukte meerdere malen. Omdat de agenten toch zagen dat de man behoorlijk onder invloed van alcohol was (hij had bloeddoorlopen ogen en er hing een alcoholwalm om hem heen) hebben ze de man aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar is een bloedproef afgenomen van de man.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Er zal door de Officier van Justitie bepaald worden of en wanneer hij het document terugkrijgt. Het bloed is opgestuurd naar het NFI, daar zal worden onderzocht hoeveel de man had gedronken. De uitslag van dit onderzoek wordt later pas bekend. De man zit nog vast en zal vandaag worden gehoord, eveneens met behulp van een tolk.

Zeeland Philippine

  • b442d8b253fb8eb6856ae00e2d68055b