Oosterscheldebekken - Twee mannen en een vrouw aangehouden voor babbeltrucs

23 november 2016 15:37
Bron: Politie.nl

Een rechercheonderzoek naar babbeltrucs in de regio Oosterscheldebekken heeft geresulteerd in de aanhouding van twee mannen en een vrouw. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij deze zeer laffe vorm van diefstal uit woningen waarbij vooral oudere slachtoffers gedupeerd zijn.

Zeeland-West-Brabant
Sinds 24 oktober jl. zijn er 14 aangiftes en diverse meldingen gedaan van babbeltrucs door gedupeerden uit Goes, ?s-Heer Arendskerke en Heinkenszand. Telkens gaat het om een vrouw met een kind die aan de deur oliebollen wil verkopen voor een goed doel. Zij weet op deze geraffineerde manier vaak binnen te komen, maar soms ook brutaal zonder uitnodiging binnen te dringen. Eenmaal in de woning vraagt het kind of zij water mag drinken of even gebruik kan maken van het toilet. Tijdens deze afleiding slaat de vrouw toe en haalt de portemonnee van het slachtoffer leeg of steekt deze in haar tas.
Voortgang onderzoek
Het rechercheonderzoek leidt al snel naar een 26-jarige vrouw uit de gemeente Borsele. Zij is afgelopen maandag in haar woning aangehouden. Vanmorgen volgden nog een 21-jarige man uit de gemeente Borsele en een 33-jarige man uit Zwijndrecht op verdenking van samenwerking met de vrouw. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld en zitten nog vast.
Wees alert!
Vanwege het hoge aantal aangiftes en meldingen van bovengenoemde geraffineerde babbeltrucmethode hebben wijkagenten voorlichting gegeven in bejaardentehuizen in de gemeenten Borsele en Goes. Vooral is benadrukt om zeer zorgvuldig te zijn in het toelaten van vreemden in de woning en niet te snel de mooie praatjes te geloven die worden opgedist. Geadviseerd is om direct de politie te bellen via 112 als mensen een situatie niet vertrouwen.

Zeeland 'S-Heer Arendskerke

  • dd0e0687822c3f3f9c1b80698d60966f