Oss - Onderzoek naar treinongeval in volle gang

21 september 2018 17:32
Bron: Politie.nl

Een dag na het tragische ongeval op de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss is de verslagenheid nog altijd enorm, ook onder agenten. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang.

Bij het ongeluk kwamen donderdagochtend vier kinderen (4, 4, 6 en 8 jaar) uit Oss om het leven. Een vijfde kind (11 jaar) uit Oss en een vrouw (32 jaar) uit Heesch raakten zwaargewond. Beiden liggen nog altijd in het ziekenhuis. Over hun toestand kan nog niets worden gedeeld.
Onderzoek
Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt uitgebreid onderzocht. Het onderzoek bestaat onder andere uit het spreken met getuigen, onderzoek aan de bakfiets en het bekijken van camerabeelden. Op dit moment zijn er nog geen conclusies te trekken over de toedracht van het ongeluk. Het onderzoek moet daarover duidelijk geven.
Hartverwarmende reacties
De politie heeft onder meer op social media hartverwarmende berichten ontvangen van mensen die meeleven met de betrokken hulpverleners: “Iedereen binnen de politie leeft enorm mee met de betrokken families, de school, de kinderopvang en iedereen die bij dit vreselijk ongeluk betrokken is. Ook onder onze collega’s is de verslagenheid groot en het doet iedereen goed om zulke hartverwarmende reacties te mogen ontvangen”, zo vertelt teamchef Helma Vos.

Zeeland 'S-Heer Hendrikskinderen

Ongeval
  • f2f33499b80ddbbe40eb010197ecf3db