Scherpenisse - Twee verdachten aangehouden voor overval tankstation

8 juni 2016 13:18
Bron: Politie.nl

Op 16 januari jl. vond rond 17.10 uur een overval plaats op een tankstation aan de Spuidamstraat in Scherpenisse. Na een grondig onderzoek waar de recherche bijna vijf maanden mee bezig is geweest, kan Politie Zeeland-West-Brabant melden dat er afgelopen dinsdag 7 juni twee verdachten zijn aangehouden in de zaak die behoorlijk wat onrust veroorzaakte in en om Scherpenisse.

Het onderzoek startte destijds direct na de melding. Aangiftes werden opgenomen, er werd gezocht naar sporen en ook de tactische recherche kwam ter plekke om verklaringen op te nemen. In korte tijd werden al veel getuigen gehoord en dat was in de loop van het onderzoek ook nog het geval, er bleven zich nieuwe getuigen melden. Ook na de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin de overval behandeld werd, kwamen veel tips binnen die allemaal onderzocht zijn. Uiteindelijk heeft dit alles geleid tot de aanhouding van twee minderjarige verdachten in deze zaak. 

De twee jongens van 15 jaar zijn afkomstig uit Bergen op Zoom en Scherpenisse. Ze zijn gisterochtend aangehouden en overgebracht naar een politiecel in het cellencomplex in Breda. Daar zijn ze in verzekering gesteld. Ze zitten op dit moment nog vast. Rechercheurs gaan de jongens horen over hun aandeel in deze zaak.

Zeeland Scherpenisse

  • dd91447048928b9042f5e43743043d4f