Sint Jansteen - Twee woninginbraken in Sint Jansteen

4 december 2018 13:34
Bron: Politie.nl

In Sint Jansteen is maandag in twee woningen ingebroken. Uit een woning aan de Hoofdstraat zijn mogelijk geld en sieraden weggenomen en uit een woning aan de Geslechtendijk is computerapparatuur gestolen.

De woninginbraak in de Hoofdstraat gebeurde tussen 16.00 uur en 20.45 uur. Hoe de inbrekers de woning zijn binnengekomen is niet bekend. De technische recherche gaat hier onderzoek naar doen. Ook zullen sporen onderzocht gaan worden in en om de woning. De inbraak in de woning aan de Geslechtendijk vond plaats tussen 07.45 uur en 17.30 uur. Hier werd door de inbrekers een deur geforceerd om de woning binnen te komen. Ook hier wordt door de politie technisch onderzoek verricht.
Getuigen gezocht
Mocht u iets verdachts gezien hebben in de buurt van beide woningen, dan verzoekt de politie om dat te melden. Denk dan aan: personen die niet in de straat thuishoorden, auto’s die zich op een verdachte manier ophielden en die u uit uw buurt niet kent. Deze zaken kunt u bij de politie melden via het algemene nummer 0900-8844 of via What’s App (06-1220 7006). U lost er misschien wel een inbraak mee op.
Meld verdachte situaties altijd
Sowieso is het altijd goed om verdachte zaken te melden bij de politie. De dagen zijn weer korter, dus het is eerder donker. Vaak is dit dé tijd voor inbrekers om hun slag te slaan. Een inbraak kunt u voorkomen door uw deur goed af te sluiten (op het nachtslot) ook als u maar heel even weg bent, laat een lichtje aan als u niet thuis bent en zorg dat eventuele buitenverlichting goed brandt. Inbrekers houden er namelijk niet van om in het licht te staan.

Als buurtbewoner kunt u de pakkans van inbrekers ook vergroten. Meld verdachte situaties altijd bij de politie. U kent uw buurt als de beste en u weet exact wie er wel, en niet, in uw straat thuishoort. Bel ons als u iets verdachts ziet. Geef signalementen van verdachte personen door, noteer kentekens of andere bijzondere kenmerken van verdachte voertuigen en laat het de politie weten. Geef uw informatie door via 0900-8844. Als u daadwerkelijk ziet dat er ingebroken wordt in een woning of bedrijfspand, bel dan direct 112.