Middelburg, Veere - Boetes voor illegale recreatie

6 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Het is voor veel mensen heerlijk dat het mooi lenteweer is. Veel recreanten trekken erop uit en gaan dan vaak een weekendje naar de Zeeuwse kust. Meestal boeken ze een paar nachtjes op een van de vele campings die Zeeland rijk is, maar sommigen proberen hun heil op een andere plek dan een camping te zoeken. Ieder jaar is het weer een hardnekkig probleem dat de kop op blijft steken, en ieder jaar controleren de politie en de gemeentes dan ook weer op illegale recreatie.

Buiten de daartoe aangewezen plaatsen is het in alle Algemene Plaatselijke Verordeningen op Walcheren verboden om tussen zonsondergang en zonsopkomst te overnachten. Mensen die dat toch doen lopen de kans op een flinke boete die vaak veel duurder uitvalt dan twee nachtjes op een camping. De inwoners en mensen die genieten van de natuurgebieden klagen dan ook steen en been bij de politie en gemeentes over overlast van illegale recreanten en over de troep die zij achterlaten.

De politie is gisteravond weer op pad geweest om in eerste instantie mensen te waarschuwen vóór zonsondergang te vertrekken van hun plekje. Dit deden ze met de aankondiging dat er later op de avond, of in de nacht, nog een keer gecontroleerd zou gaan worden, maar dan zouden er bekeuringen worden uitgeschreven. Helaas troffen de agenten ’s nachts toch nog vijf mensen die zich schuldig maakten aan illegale recreatie. Vier op de Zeedijk in Westkapelle en eentje op de parkeerplaats aan Achter de Houttuinen in Middelburg. Zij hebben alle vijf een boete van 140 euro gekregen.

Zeeland Westkapelle

  • d687c5310fb6437f26869a22d72509d4