Vrouw overleden na steekincident in Abbenbroek

17 januari 2022 14:57
Bron: Politie.nl

Maandagochtend 17 januari is er een vrouw op de Schoolstraat neergestoken. Hulpdiensten konden haar helaas niet meer redden. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. Korte tijd later heeft de vermoedelijke dader geprobeerd zich van het leven te beroven op de Hartelbrug.

Vanmorgen om 9.30 uur kwam de melding van het steekincident binnen. Politie en ambulance hebben alles op alles gezet om het leven van de 30-jarige vrouw uit Abbenbroek te redden. Reanimatie mocht helaas niet meer baten. De politie startte samen met de Forensische Opsporing meteen een onderzoek. Korte tijd later heeft de vermoedelijke dader (33 jaar) zichzelf vervolgens van het leven willen beroven op de Hartelbrug. De A15 is tijdelijk afgesloten geweest. Ook daar hebben de hulpdiensten meteen hulp verleend en de man zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij is aangehouden. Het incident vond waarschijnlijk plaats in de relationele sfeer. Een minderjarig meisje was in de woning aanwezig. Zij raakte niet gewond. Ze is opgevangen en krijgt de juiste hulp.

Het onderzoek is nog in volle gang. Sporen en camerabeelden zijn veiliggesteld. Ook spraken agenten met meerdere getuigen. Als u behoefte heeft aan slachtofferhulp neem dan gerust zelf indien nodig contact op met 0900-0101.