Start bouw nieuw politiebureau Krimpenerwaard stap dichterbij in Bergambacht

16 juli 2021 16:17
Bron: Politie.nl

De bouw van het nieuwe politiebureau Team Krimpenerwaard is met de aanvraag van de bouwvergunning een stap dichterbij gekomen. Bij groen licht kan de bouw van het nieuwe politiebureau na de zomervakantie aanvangen. Omwonenden in Bergambacht kregen donderdag 15 juli al de kans om op een informatiebijeenkomst de plannen in te zien.

3D-aanzicht van het nieuwe politiebureau (foto boven)

Als alles volgens schema verloopt, opent het nieuwe politiebureau aan de Veerweg in Bergambacht haar deuren in het eerste kwartaal van 2022. Na de bouwvak starten deze zomer de grondwerkzaamheden.

Design and build
Bijzonder aan het nieuwbouwproject is dat het is aanbesteed in een zogenaamde ‘design and build’ aanbesteding. Hiermee is de opdracht gegund aan een aannemer /architect-combinatie, waarbij de verantwoording van zowel het ontwerp als de uitvoering voor de politie bij één partij ligt. In dit geval Directbouw, met als architect Studio RTM.

Modulaire bouw
Het nieuwe politiebureau is uitgevraagd in modulaire bouw. Dit houdt in dat het casco van het gebouw volledig in de fabriek wordt gemaakt en in units op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Dit levert een volledig demontabel en verplaatsbaar gebouw op met een hele korte bouwtijd, maar wel met de uitstraling van een permanent gebouw en een gebouw dat voldoet aan de strenge kwaliteits- en duurzaamheidseisen van de politie. Het huidige bureau van het politieteam aan de Hof ter Bergen voldoet niet meer aan de eisen die de politie stelt aan de huisvesting.

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 15 juli lieten 25 bewoners zich op een informatiebijeenkomst informeren over de plannen van het nieuwe politiebureau aan de Veerweg. Dit leidde tot enthousiaste reacties waarin de aanwezigen benadrukten het fijn te vinden dat het politiebureau in Bergambacht gevestigd blijft.
 

Zuid-Holland Hollands Midden Bergambacht

  • 8ce73fe07a3ed2143d213bba78fb6af4