Den Haag - Getuigen gezocht van zedenmisdrijf en beroving

2 augustus 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De recherche zoekt getuigen van een zedenmisdrijf dat op zondagochtend 29 juli tussen 00:00 en 07:00 uur plaatsvond in de omgeving van de Hertzogstraat en de Heemstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Rond 6:00 uur kregen agenten een melding dat er op de Van Ostadestraat een vrouw liep die omstanders om hulp vroeg. Daar troffen agenten een 33-jarige vrouw aan. Zij vertelde hen slachtoffer te zijn geworden van een zedenmisdrijf, gepleegd door twee onbekende mannen. Volgens het slachtoffer werd zij op de hoek van de Hertzogstraat en de Morgenzonlaan in een personenbusje gedwongen, dat weg reed en vervolgens op een onbekende plek stopte. Op deze onbekende plek vond een zedenmisdrijf plaats. Het slachtoffer liep weg vanaf deze onbekende plek, totdat agenten haar na tien minuten overstuur aantroffen op de Van Ostadestraat. Het slachtoffer is een vrouw met een tenger postuur, van 33 jaar oud met lang, zwart golvend haar. Zij was gekleed in een spijkerbroek, een T-shirt met print en liep op blote voeten. Het slachtoffer deed aangifte.

Op dit moment is onder andere niet precies duidelijk waar het misdrijf precies plaatsvond, en is weinig bekend over de daders. Daarom zoekt de politie getuigen.
Getuigen gezocht
De recherche komt graag in contact met mensen die het slachtoffer op zondagochtend 29 juli tussen 00:00 en 07:00 uur zagen in de omgeving van de Hertzogstraat, het Hobbemaplein en de Heemstraat. Ook als u op andere wijze over informatie beschikt over dit incident komt de recherche graag met u in contact. Hebt u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.