Den Haag - Recherche zoekt getuigen schietincident

23 september 2018 11:49
Bron: Politie.nl

De districtsrecherche Den Haag Centrum zoekt getuigen van een schietincident waarbij in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 september een 38-jarige Hagenaar gewond raakte.

Omstreeks 01.40 uur kregen agenten de melding dat er op de Kempstraat mogelijk een schietincident zou zijn geweest waarbij iemand gewond was geraakt. Op de Kempstraat troffen zij de gewonde Hagenaar die wist te vertellen dat hij ruzie had gehad en dat er daarbij op hem geschoten zou zijn. Op aanwijzing van getuigen bleek dat de ruzie vermoedelijk niet op de Kempstraat maar op de hoek van de Boerenstraat en de Fischerstraat was geweest. Ter plaatse werd uitvoerig sporenonderzoek gedaan. Hoewel er geen hulzen werden aangetroffen, gaat de recherche er (mede vanwege getuigenverklaringen) wel vanuit dat er sprake is geweest van vuurwapengebruik. Het slachtoffer verblijft nog in het ziekenhuis en heeft nog geen verklaring af kunnen leggen.

De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. Was u getuige van de ruzie op de hoek van de Boerenstraat en de Fischerstraat. Of heeft u eerder op de avond iets gezien dat te maken kan hebben met deze zaak, die mogelijk te maken heeft met een ruzie in een café op de Herman Costerstraat zaterdagavond. De districtsrecherche Den Haag Centrum is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.