Kwintsheul - Drie woninginbrekers op heterdaad aangehouden

17 december 2016 13:03
Bron: Politie.nl

Politieagenten hielden vrijdagavond 16 december drie mannen aan die er vandoor gingen na betrapt te zijn bij een woninginbraak aan de Hollewatering.

De agenten kwamen om 20.45 uur af op een melding van verdachte omstandigheden en zagen bij hun komst drie mannen van achter de betreffende woning wegrennen. De agenten zetten te voet de achtervolging in. Ze hielden de mannen vlakbij de woning aan in de auto van een van de verdachten, voordat ze hiermee konden wegrijden. Onderzoek wees uit dat er een ruit van de woning was verbroken, maar dat door de snelle komst van de agenten de verdachten nog niet in de woning waren geweest.
De auto is in beslag genomen en de drie verdachten, allen 20 jaar oud en afkomstig uit Den Haag, zitten nog vast. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

 
Preventiecampagne 'Donkere Dagen Offensief'
Voorkom dat bij u wordt ingebroken

Ook dit jaar start de politie weer een winteroffensief tegen woninginbraken. In de donkere maanden houden agenten steekproefsgewijs preventieacties en lopen bij schemer door een wijk en stoppen bij onverlichte woningen een brief met preventiefolder in de bus. Buurtpreventieteams, scholieren, gemeenten en vrijwilligers bieden de helpende hand.

Hoe schrikt u inbrekers af?

U kunt zelf ook veel doen om de kans op een inbraak in uw woning te verkleinen.

Licht: gebruik tijdschakelaars op uw verlichting
Geluid in huis: laat de radio of de televisie aan als u een avondje weggaat
Sociale controle: vertel het uw buren als u voor langere tijd weg gaat
Goed hang- en sluitwerk: maak hiervan gebruik. Doe ramen en deuren dicht én op slot. Ook als gaat u maar even weg.

Bel 1-1-2!

Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Met de omschrijving van de daders en de vluchtrichting van de auto of scooter komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op uw eigen veiligheid!

Meer tips vindt u www.politie.nl of www.hoeveiligismijnwijk.nl

Zuid-Holland Haaglanden Kwintsheul

  • 901ca4eedb7855039ecd3a626bd063bc