Gestolen jacht varend aangetroffen in Willemstad

Foto: politie.nl

13 april 2021 12:01
Bron: Politie.nl

De bemanning van een speedboot van de politie heeft zondag 11 april een gestolen zeiljacht aangetroffen op het Hollands Diep bij Willemstad. Het jacht was eerder op de dag gestolen uit de jachthaven van Middelharnis. Een 35-jarige man uit deze plaats is aangehouden als verdachte.

Politieagenten van de Dienst Infrastructuur voeren net met hun speedboot vanaf Willemstad richting de Haringvlietbrug. Onderweg kwamen zij een zeiljacht tegen. Zoals gebruikelijk op het water werd er vriendelijk gezwaaid naar de schipper.

Melding

Kort hierop kregen de collega’s van de Landelijke Eenheid het verzoek om uit te kijken naar een gestolen zeiljacht. De details die de collega’s te horen kregen over het jacht maakte hen duidelijke dat het zeiljacht waarnaar zij zojuist hadden gezwaaid, het gestolen zeiljacht moest zijn.

Aangehouden

Direct draaiden de agenten hun speedboot om terug te varen. De schipper van het gestolen jacht bekende spontaan dat hij het zeiljacht had gestolen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Het jacht is terug naar de rechtmatige eigenaar.