Hennepkwekerij in woning aangetroffen in Nieuwkoop

Foto: politie.nl

5 oktober 2019 10:24
Bron: Politie.nl

De politie heeft vrijdag 4 oktober na een melding een 29-jarige man in zijn woning aan het Het Lange Stuk aangehouden voor vernieling.

Agenten zijn vrijdag naar de woning gegaan om de bewoner aan te houden. In de woning troffen zij chemische stoffen aan die gebruikt kunnen worden bij het maken van verdovende middelen. In een slaapkamer vonden agenten ook een growtent met hennepplanten. De politie gaat  ervan uit dat er meerdere oogsten hebben plaatsgevonden. Omdat er ook onderdelen van explosieven werden aangetroffen heeft de politie een deel van de weg afgezet en is de Explosieven Opruimingsdienst  Defensie (EODD) opgeroepen. Deze hebben de onderdelen uit de woning gehaald en elders tot ontploffing gebracht. De hennepkwekerij is ontmanteld en de apparatuur wordt vernietigd, evenals de 34 hennepplanten. Ook de chemische stoffen zijn in beslaggenomen. De politie doet verder onderzoek.

Meld hennepkwekerijen

De politie werkt bij het oprollen van hennepkwekerijen onder meer samen met gemeenten, woningstichtingen en energieleveranciers. Wilt u hierbij helpen? Bel de politie op 0900-8844 als u vermoedt dat er een hennepkwekerij bij u in de buurt zit. Blijft u liever anoniem dat kunt ook een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.