Antwerpen / Blerick - Aanhouding in Antwerpen voor schietincident Klingerbergsingel

5 februari 2019 14:47
Bron: Politie.nl

Op verzoek van het onderzoeksteam van het dodelijke schietincident op de Klingerbergsingel in 2017, heeft de Belgische politie dinsdagochtend een man aangehouden in Antwerpen.

De 33 jarige man uit 's-Gravenhage is door Belgische agenten op verzoek van de Nederlandse autoriteiten  aangehouden in een woning aan de Karel van Overmeirelaan . De recherche verdenkt de aangehouden verdachte ervan betrokken te zijn bij de diefstal dan wel heling van de auto die gebruikt is. Daarnaast wordt hij ook verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident, waarbij Kemal Zengin in de nacht van 21 op 22 augustus 2017, voor zijn woning aan de Klingerbergsingel werd doodgeschoten.

Eerdere aanhoudingen
Op woensdag 16 januari werd een 28-jarige man uit Rotterdam en op maandag 21 januari werd een 27-jarige man uit Rotterdam al aangehouden in het onderzoek, eveneens op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van het bestelbusje dat gebruikt is bij het dodelijke schietincident. Deze beide verdachten zitten niet meer in hechtenis momenteel, maar blijven wel verdachten in het lopende onderzoek.
Lees meer in het onderzoeksdossier van deze zaak.