Stellendam - Brand vishandel Stellendam leidt naar hennepkwekerij in naastgelegen pand

10 augustus 2016 14:41
Bron: Politie.nl

Bij het blussen van een brand in een bedrijfspand aan de Buitenhaven ontdekte de brandweer dinsdagavond bij toeval een hennepkwekerij in een naastgelegen leegstaand pand. Om de brand effectief te bestrijden openden brandweerlieden het pand dat een andere bestemming bleek te hebben dan opslag. Agenten namen het onderzoek over toen de brand geblust was.

De brand brak om 19:15u uit. Om deze effectief te kunnen bestrijden openden brandweerlieden naastgelegen bedrijfspanden. In een van deze loodsen werd de professioneel opgezette kwekerij ontdekt. Toen het veilig was om het pand te betreden, namen agenten het onderzoek van de brandweer over. Enkele honderden planten werden vernietigd en experts van de forensische opsporing stelden sporen veilig. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. 
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

Aanwezigheid van hennepgeur.

Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.

Constant zoemend of ronkend geluid.

Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Stellendam

  • 28af6040fd089e52f2d4498614a10ed9