Zwartewaal - Schiedammer (30) aangehouden bij bedrijfscontrole Zwartewaal

22 maart 2019 09:23
Bron: Politie.nl

Bij een integrale controle op een bedrijventerrein in Zwartewaal is donderdagmiddag een 30-jarige Schiedammer aangehouden. Hij wordt verdacht van heling. Op het terrein werd een grote hoeveelheid auto-onderdelen gevonden die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De komende dagen zal er verder onderzoek worden gedaan in het pand.

De controle werd uitgevoerd samen met de gemeente, Openbaar Ministerie, DCMR Milieudienst, de brandweer, de Belastingdienst en Stedin. De inspectie richtte zich op het inventariseren van en optreden tegen overlast, overtredingen, gevaarlijke situaties en eventuele misdrijven. 
Tijdens de controle werd onder andere een illegale garage aangetroffen, waar onderdelen werden gevonden die te herleiden zijn naar een auto die eerder als gestolen werd opgegeven. Naar de overige materialen zal verder onderzoek worden verricht. 
Situatie normaliseren
Prioriteiten van politie, OM en bestuur zijn de onzichtbare ondermijning en economie zichtbaar te maken en deze aan te pakken. Dat doen we als overheid samen, om informatie te delen over en te kunnen reageren op zaken die niet kunnen kloppen. Denk aan bedrijventerreinen met een groot verloop van bedrijven waar onduidelijke zaken plaatsvinden, of waar overdag zelden mensen komen maar in de avonduren van alles gebeurt. Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit. Met dit soort gezamenlijke acties probeert de overheid de situatie op deze locaties te normaliseren.